niedziela, 17 lutego 2013

Serowe babeczki z kruszonką

:

Serowe babeczki z kruszonką


Małe sernikowe babeczki na kakaowym cieście i z kakaową kruszonką.Idealne na przyjęcia jako pojedyncza porcja słodkości.Przepis z książki"Babeczki słodkie i pikantne" 


Składniki:ok 10szt
200g masła 
200g cukru
2 łyżki kakao
150g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
200g chudego twarogu
1/2 torebki budyniu waniliowego


Piekarnik nagrzać do temp.175stopni(termoobieg 150).
Z 100g masła,100g cukru,2 łyżeczek kakao,mąki i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto.Papilotki umieścić w zagłębieniach blachy do mufinek. Dwie trzecie ciasta wyłożyć do formy i mocno przycisnąć. Pozostałą część ciasta odłożyć na bok.
Jajka z cukrem ubić na puszystą masę,dodać 100g roztopionego masła,dodać twaróg,budyń i mieszać aż powstanie gładka masa.Masę serową wyłożyć do foremek.
 Odłożone ciasto pokruszyć na wierzch tworząc kruszonkę.
Babeczki  piec ok.30 minut.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz