Racuchy z jabłkami
Placuszki ,które każdy z nas jadł są po prostu pyszne i mogą być i na śniadanie,obiad,podwieczorek czy kolację jednym słowem mówiąc uniwersalne!
Składniki: ok 15 szt
1 jajko
3 łyżeczki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jabłka
Jajko rozmieszać z cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i przesianą mąką oraz dodać proszek do pieczenia, Wszystko wymieszać do połączenia składników,dodać utarte na grube wiórki jabłka i ponownie pomieszać.Łyżką nakładać ciasto na rozgrzaną patelnie i smażyć z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem lub cukrem pudrem z dodatkiem cynamonu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz