środa, 20 lutego 2013

Krem z pieczarek




Krem z pieczarek

Każdy z nas ma swój sposób na taką zupę,ale jeśli ktoś chciałby spróbować mojej to polecam.Przygotowana z brązowych pieczarek.Nie jest gęsta, bardziej kremowa gotowana na bulionie warzywnym, ale można też użyć wywar mięsny.Podajemy z grzankami albo makaronem np.łazanki.

Składniki;

2 litry bulionu
500g pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
2 łyżki śmietany



Do gotującego bulionu wrzucamy pokrojone pieczarki,cebulę i czosnek gotujemy ok.30 min.Doprawiamy do smaku wg.uznania dodajemy śmietanę i wszystko miksujemy blenderem na gładki krem.Następnie gotujemy jeszcze ok.10 min.Ja  podałam z podsmażonymi pieczarkami na złoto i posypałam zieloną pietruszką. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz