Krem z pieczarek
Każdy z nas ma swój sposób na taką zupę,ale jeśli ktoś chciałby spróbować mojej to polecam.Przygotowana z brązowych pieczarek.Nie jest gęsta, bardziej kremowa gotowana na bulionie warzywnym, ale można też użyć wywar mięsny.Podajemy z grzankami albo makaronem np.łazanki.
Składniki;
2 litry bulionu
500g pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
2 łyżki śmietany
Do gotującego bulionu wrzucamy pokrojone pieczarki,cebulę i czosnek gotujemy ok.30 min.Doprawiamy do smaku wg.uznania dodajemy śmietanę i wszystko miksujemy blenderem na gładki krem.Następnie gotujemy jeszcze ok.10 min.Ja podałam z podsmażonymi pieczarkami na złoto i posypałam zieloną pietruszką. Smacznego:)
Składniki;
2 litry bulionu
500g pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
2 łyżki śmietany
Do gotującego bulionu wrzucamy pokrojone pieczarki,cebulę i czosnek gotujemy ok.30 min.Doprawiamy do smaku wg.uznania dodajemy śmietanę i wszystko miksujemy blenderem na gładki krem.Następnie gotujemy jeszcze ok.10 min.Ja podałam z podsmażonymi pieczarkami na złoto i posypałam zieloną pietruszką. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz