sobota, 23 lutego 2013

Kotleciki nadziewane fetą

Kotleciki nadziewane fetą


Znudziły się Wam tradycyjne kotleciki mielone? Dziś propozycja na ich urozmaicenie do środka dodajemy pokrojony ser feta ,który bardzo fajnie smakuje z mięsem a pozostaje dalej nie zapieczony.Polecam!


Składniki:ok.8 szt

800g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
jajko
3 łyżki bułki tartej
350g sera feta
2 łyżki mąki
ząbek czosnku
sól,pieprz
2 łyżki wody mineralnej(gazowanej)


Mięso wyrobić z jajkiem,bułką tartą,przeciśniętym czosnkiem i 2 łyżkami wody mineralnej najlepiej gazowanej.Doprawić solą i pieprzem.Ser pokroić w kostkę.Z mięsa formować płaskie placki i wkładać po trzy kostki sera do środka,uformować kule i lekko spłaszczyć. Oprószyć mąką i smażyć na gorącym tłuszczu. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz