sobota, 1 lutego 2014

Piszinger

Piszinger


Bardzo proste wafelki przełożone masą czekoladową!


Składniki:
1 opakowanie wafli
250 g masła
szklanka mleka 
szklanka cukru
5 łyżek kakao

Masło rozpuścić dodać mleko,cukier i kakao dalej podgrzewając, cały czas mieszamy aby nie powstały grudki i masa nam się nie przypaliła.. Ciepłą masą smarujemy wafle do wykończenia składników.Następnie układamy coś ciężkiego i zostawiamy do następnego dnia. Smacznego !


2 komentarze:

  1. Piszynger to smak mojego - a jak się okazuje nie tylko - dzieciństwa. To ulubione słodkie danie mama zawsze przyrządzała na świąteczne spotkania. Pycha, pycha. Mama od wielu lat jest już w lepszym świecie, ja jestem "młodzieńcem" po sześćdziesiątce a w sklepach ogrom propozycji cukierniczych, ale o piszyngerze nikt nie pomyślał, a szkoda. Polecam ten produkt dzisiejszym producentom ciast. Andrzej z Łodzi

    OdpowiedzUsuń