czwartek, 6 lutego 2014

Muffiny miodowe

Muffiny miodowe



Mięciutkie i bardzo puszyste muffinki miodowe , które będą idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek.                                                                           Polecam!

Składniki:
250 g mąki
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 jajko
100 g cukru
125 g rozpuszczonego masła
100 g kwaśnej śmietany
50 ml miodu
100 ml mleka

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Papilotki umieścić w zagłębieniach formy na muffiny . ,
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
Jajko rozmącić delikatnie wymieszać z cukrem, masłem, kwaśną śmietaną, miodem i mlekiem. Dodać mączną mieszankę i wszystko wymieszać, aż  składniki się połączą.
Papilotki napełnić ciastem. Muffiny piec ok. 25 minut. Ostudzone muffiny oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz