Faszerowany schab jajkiem i zielonym groszkiem
Pyszny schab nadziewany jajkiem i groszkiem. Można go podawać na gorąco z ryżem i na zimno. Wspaniała alternatywa dla tradycyjnego schabu.
Przepis z magazynu"Sól i pieprz "
1 kg schabu
4 ugotowane na twardo jajka
100 g rozmrożonego zielonego groszku
sól
pieprz
tymianek
oliwa z oliwek
Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć wzdłuż głęboką kieszeń. Włożyć jajka i groszek. Jeśli będzie konieczność spiąć wykałaczkami lub zawiązać bawełnianą nicią. Oprószyć solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do temperatury ok. 180 stopni. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i na dużym ogniu podsmażyć z obu stron . Przełożyć do rękawa do pieczenia lub włożyć do naczynia żaroodpornego z przykryciem. Mięso posypać tymiankiem. Piec ok. 1,5 godziny. Wyjąć lekko przestudzić i pokroić w plastry. Smacznego!
Przepis z magazynu"Sól i pieprz "
1 kg schabu
4 ugotowane na twardo jajka
100 g rozmrożonego zielonego groszku
sól
pieprz
tymianek
oliwa z oliwek
Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć wzdłuż głęboką kieszeń. Włożyć jajka i groszek. Jeśli będzie konieczność spiąć wykałaczkami lub zawiązać bawełnianą nicią. Oprószyć solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do temperatury ok. 180 stopni. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i na dużym ogniu podsmażyć z obu stron . Przełożyć do rękawa do pieczenia lub włożyć do naczynia żaroodpornego z przykryciem. Mięso posypać tymiankiem. Piec ok. 1,5 godziny. Wyjąć lekko przestudzić i pokroić w plastry. Smacznego!
Bardzo apetyczne zdjęcie!
OdpowiedzUsuń