środa, 20 listopada 2013

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej


Szybka i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej. To nie jest konkretnie przepis, ponieważ składniki zmieniają się w zależności od posiadanych składników. Nie podaję też konkretnie ile czego potrzeba, bo każdy musi sam dostosować, dla ilu osób przygotowujecie surówkę. Można przygotować sos na bazie oliwy, winegret albo majonezowo- śmietanowy. to pozostawiam do wyboru dla Was! A możę macie coś dla mnie do zaproponowania?

Składniki;
Kapusta pekińska
marchewka
rzodkiewka
kukurydza konserwowa
zielona cebulka
sól 
pieprz

Drobno szatkujemy kapustę, dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i rzodkiewkę. Drobno kroimy cebulkę. Dajemy odsączoną kukurydzę i przyprawiamy pieprzem i solą. Prawda ,że szybka ?


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz