środa, 27 marca 2013

Pasta z tuńczyka z kukurydzą

Pasta  z tuńczyka z kukurydzą



Dziś pyszna i szybka pasta z tuńczyka, z dodatkiem kukurydzy ,która nadaje lekko słodkawy ale zarazem ciekawy smak. Będzie idealna na postny tydzień.


Składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym
2 łyżki majonezu
3 łyżki kukurydzy
sól
pieprzdl


Tuńczyka odsączamy z zalewy,rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez i kukurydzę przyprawiamy wg. uznania i mieszamy. I oto gotowa pasta na kanapki !  Smacznego!

2 komentarze:

  1. Bardzo fajny przepis. Dzisiaj u mnie pojawił się bardzo podobny przepis. Ja dodaje dodatkowo jajka i ogórka kiszonego:D Obie propozycje świetne na wielkanoc.

    Przy okazji zachęcam do likwidacji obowiązku przepisywania słów z obrazków przy komentarzach. trochę to denerwujące.

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam dodać jajka na twardo i wszystko "wymieszać" (zmiażdżyć) ubijaczką do ziemniaków !

    OdpowiedzUsuń