Pasta z tuńczyka z kukurydzą
Dziś pyszna i szybka pasta z tuńczyka, z dodatkiem kukurydzy ,która nadaje lekko słodkawy ale zarazem ciekawy smak. Będzie idealna na postny tydzień.
Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 łyżki majonezu
3 łyżki kukurydzy
sól
pieprzdl
Tuńczyka odsączamy z zalewy,rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez i kukurydzę przyprawiamy wg. uznania i mieszamy. I oto gotowa pasta na kanapki ! Smacznego!
Bardzo fajny przepis. Dzisiaj u mnie pojawił się bardzo podobny przepis. Ja dodaje dodatkowo jajka i ogórka kiszonego:D Obie propozycje świetne na wielkanoc.
OdpowiedzUsuńPrzy okazji zachęcam do likwidacji obowiązku przepisywania słów z obrazków przy komentarzach. trochę to denerwujące.
Polecam dodać jajka na twardo i wszystko "wymieszać" (zmiażdżyć) ubijaczką do ziemniaków !
OdpowiedzUsuń