|
ciasteczka owsiane z miodem i orzechami
Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu,miękkie i naprawdę bardzo dobre.
składniki:
100g miękkiego masła
1/2 szklanki miodu ( można mniej bo są dość słodkie)
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
100g płatków owsianych
100g orzechów włoskich
2 żółtka
100ml śmietany 18%
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki mieszamy (można w malakserze). Następnie wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,w odstępach ok 5cm troszkę się rozpłyną.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do160 przez ok.15-20 min. do uzyskania złotego koloru.Chwilę studzimy na blaszce a następnie przekładamy na kratkę do wystudzenia . Smacznego :)
wyszły przepyszne, dziękuję za świetny przepis:-))
OdpowiedzUsuńNa prawdę pyszne,dodałam mieszankę orzechów z Lidla,wszyscy byli nimi zachwyceni .
OdpowiedzUsuń