wtorek, 8 stycznia 2013

ciasteczka owsiane z miodem i orzechami


                   ciasteczka owsiane z miodem i orzechami 

                   Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu,miękkie i naprawdę bardzo dobre. 


składniki:

100g miękkiego masła
1/2 szklanki miodu ( można mniej bo są dość słodkie)
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
100g płatków owsianych
100g orzechów włoskich
2 żółtka
100ml śmietany 18%
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia


Wszystkie składniki mieszamy (można w malakserze). Następnie wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,w odstępach ok 5cm troszkę się rozpłyną.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do160 przez ok.15-20 min. do uzyskania złotego koloru.Chwilę studzimy na blaszce a następnie przekładamy na kratkę do wystudzenia . Smacznego :)



2 komentarze:

  1. wyszły przepyszne, dziękuję za świetny przepis:-))

    OdpowiedzUsuń
  2. Na prawdę pyszne,dodałam mieszankę orzechów z Lidla,wszyscy byli nimi zachwyceni .

    OdpowiedzUsuń