Białe serniczki z truskawkami
Pyszne i piękne mini serniczki. Piekłam je już kilka razy ale dopiero teraz udało mi się zrobić zdjęcie. Hurtowa ilość była przygotowywana na piknik rodzinny w przedszkolu mojego synka.
Przepis pochodzi od Asi z Kwestii Smaku
Składniki na ok.12 szt
150 g ciasteczek owsianych
500 g zmielonego dwukrotnie twarogu
3/4 szklanki cukru
1 pełna łyżka mąki pszennej
1 białko jajka
truskawki
Piekarnik nagrzaćdo 175 stopni. Formę na mufiny wyłożyć papilotkami.Ciasteczka pokruszyć i wyłożyć do papilotek, uklepać.
Zmielony twaróg wymieszać z cukrem, mąką i białkiem.Opcjonalnie dodać aromaty wanilii, cytryny,limonki, pomarańczy. Masę wyłożyć na ciasteczka, w środki wcisnąć połówki truskawek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszyć temp. do 120 stopni.Piec przez 25 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz